http://www.kapasitor.net/community/

Arts

Latest

Review Filem "KIL" : pandanglah ke kanan

Aku tahu aku dah tertinggal keretapi.tapi tak mengapa, aku tetap bersyukur sebab akhirnya dapat juga menikmati filem KIL.Ia sebuah filem ...

Malam Puisi Riong Berita Harian-IPG KPI Bangi 2013

Assalamualaikum..   Anda semua dijemput hadir untuk memeriahkan lagi Malam Puisi Riong dengan kerjasama Berita Harian dan Institut Pendidikan Guru Kampus Pendidikan ...

Teater Gejolak di UPM

Assalamualaikum sahabat semua.Skrip teater karya saya yang bertajuk GEJOLAK akan dipentaskan sekali lagi, kali ini di Panggung percubaan UPM.Tarikh: 22 ...

5 cerpen pilihan Kurusawa

Assalamualaikum.Saya juga tertarik untuk mengongsi 5 cerpen kegemaran saya di Kapasitor.net. Sebenarnya bagus acara ini, ia sebagai satu cara untuk ...

PCB#5 - Ulasan sempena tamatnya tema Muzikal! yeah!

Salam semua,setelah mencari masa yang sesuai, saya pun terus menilai 4 karya yang mengambil bahagian di dalam PCB#5. Muzikal.Hmmm...saya tak ...

PCB#5 - masa muzikal hampir tamat

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi semua kapasitorian!Semasa saya menulis artikel ini, Caha mungkin sedang enak diulit mimpi dan kenyataan bulan ...

9 comel mimpi + 7 matang origami

Assalamualaikum~ :) hai semua kapasitorians~!   CK_Rizzy saja je nak post blog ni,     saja nak kongsi di sebalik tabir pembikinan hantaran pertunangan kami tempoh ...

Belajar jadi kapitalis.

petak.daud@gmail.com

3 Iklan Raya Aidilfitri 2010 yang mengesankan

Alhamdulillah akhirnya kita telah melalui 1 Syawal 1431 pada 10 September! Jika kita berjaya ditarbiah dan istiqamah dengan amalan Ramadhan, ...

Ramadhan.

Assalamualaikum w.b.t   Seluruh dunia, sudah berkumandang dengan takbir-takbir tarawikh. Bulan Ramadhan datang lagi. Dalam perlahan-lahan waktu merangkak, dan pelbagai peristiwa selesai ...

Karangan darjah tiga.

Assalamualaikum w.b.tTeringat suatu ketika dulu, aku pernah diminta untuk menulis karangan yang melebihi 180 perkataan di sekolah rendah. Tajuknya, Keluarga ...

CIKGU MD NIZAR PARMAN

TAHNIAH, CIKGU! walaupun lepas apa yang berlaku dulu, walaupun citarasa pembacaan kita tak sama, walaupun sempat berguru dengan cikgu sekejap ...

Pa Wau Ya Wau.

Semalam, Tok Mi (nenek sebelah mama) datang perlahan-lahan sebelah aku. Dan untuk yang keberapa kalinya, Tok Mi tanya, tentang hari-hari ...

Pendaftaran Bengkel Asas Fotografi Dibuka Sekarang!

    Gambar dari FB beliauSalam hormat. Kali ini AVA membawakan bengkel asas fotografi bagi sesiapa yang berminat. Sasaran bengkel ini adalah ...

PRINTED CARD~1ST ORDER

  ni adalah contoh 1 side card yang ditempah oleh group  I LOVE KLUANG...rm2.50 each..kalau bnyk boleh diskaun..hehe...terima kasih kepada leader ...

Sonata of a prey

Lama dah nak letak sini tapi atas beberapa kesulitan maka terlewat sedikit...Lagu ini sangat sukar tuk dinyanyikan..maka tepukan gemuruh harus ...

Lands of PineApple

kawan2... aku baru start group dalam FB... (Lands of PineApple = lovely WestCoast DarulTakzim)Pontian + BatuPahat + Muor...tujuan untuk collect ...

NUR

Alhamdulillah projek Cerpen Jemaah Kapasitor telah pun bermula. Dah ada 2 part. Part 1 oleh aku. Part 2 oleh Missclarks. ...

Cerpen @ Cerita Bersama!!

Salam semua Kapasitorian,   Hari tu masa minum2 dengan Caha, Jojo, ada cadangan dari Caha untuk start buat satu cerpen yang di ...

Macam Terror Je Cakap...

tadi saya da type dah intro ni best2..pastu tibe2 ape entah ade error tak auto save..ilang da....baca je la eh ...

Cahaya Kekasih dan Rudy Indera

Yesterday 23:54Rudy saya minat fine art.. tapi buat masa skang saya dah lebih ka arah komersial.. buat apa yang orang suruh jer.. bukan atas ...

Jejak kasih(konon nya).

Di antara langit dan bumi,pernah tercipta satu kelahiran kental. Muka surat yang masih tebal,belum pernah layak sekali pun untuk ini. Jadi,17 tahun ...

Puteri Itu (MV test) by :Rizzy


Ya Habibi Ali Baba -P.Ramlee (Cover)- Kurusawa & Rizzy


Ujibakat

  Ujibakat filem komedi ringan AKU TAK BODOH. diperlukan watak kanak-kanak llaki/ppuan usia mcm 9-12 tahun dan remaja llaki/ppuan usia mcm ...

Related Communities
Arts
Food
Literature

Best this year

9 comel mimpi + 7 matang origami

5 cerpen pilihan Kurusawa

PCB#5 - masa muzikal hampir tamat

Belajar jadi kapitalis.

PCB#5 - Ulasan sempena tamatnya tema Muzikal! yeah!


Hari ini Dalam Sejarah

Apa dia?

c o l o u r b l i n d

5 lagi mengenai saya

Ya Habibi Ali Baba -P.Ramlee (Cover)- Kurusawa & Rizzy

~Gadis-Gadis Kimono~

Puteri Itu (MV test) by :Rizzy

~Magik~

teka-teki

Jejak kasih(konon nya).

Salam perkenalan

Efek Foto Untuk Yang Amatur

Sembang filem lagi (Kuro melampau!)

PRINTED CARD~1ST ORDER

lagi lukisan kala bosan~

Macam Terror Je Cakap...


advertise@karyamedia.net
advertise@karyamedia.net

subscribe to kapasitor

KapaSTORE
Creative Content Marketplace

BUY NOW: I Know What You Did Last Summer


admin blog