http://www.kapasitor.net/community/

Opinion

Latest

decisions

\a lifetime full of bad decisions. and who are you to judge them?\ - yum

do not mess with

\do not mess with a man\s ritual and you do not want to mess with the things that get him ...

Ouh no. I am far from religious.

(Note: This was taken from TheOatmeal.com. Some may find him vulgar but some of the things he said make sense)  In ...

Tentang Hati

rasanya benda ni di siarkan around 2008 di blog peribadi. jadi, rasanya biarlah saya kongsikan. buat pedoman. yang baik, simpan. tentang ...

Mahkota Tribina yang Semakin Retak

Andi Saiman, salah satu  pendiri Partai Demokrat pernah menyampaikan bahwa akibat beberapa kader terlibat kasus korupsi, banyak cacat yang ...

Selamat Datang & Terima Kasih

Assalamualaikum,   Insya Allah, tahun 2012 ni merupakan tahun Kapasitor hidup kembali selepas agak lama juga sepi tanpa sebarang aktiviti rasmi.  Saya ucapkan ...

Mengapa Agaknya Aku Menulis?

Salam hormat.   Mungkin pertanyaan ini cuba kita tujukan pada diri sendiri. Apakah sebab dan musababnya kita menulis? Untuk suka-suka? Untuk melepaskan ...

Ketam Menghina Manusia

Kadang-kadang manusia mengangap diri mereka bijak sehingga ada ayat-ayat mereka yang menghina haiwan-haiwan yang tidak berdosa. Jangan terkejut jika ketam ...

Ada Udang Disebalik Batu - Anwar Ibrahim Bebas Dari Tuduhan

Benjy memang menduga perkara ini akan terjadi kerana merasakan ada udang di sebalik batu ... cuma mungkin ramai yang tidak ...

Kenapa Malaysia Memerlukan Kilang Memproses Nadir Bumi Lynas?

Sumber:http://ariffshah.com/malaysia-kilang-lynas-najib-razakKecoh tentang pembukaan kilang memproses nadir bumi di Gebeng, Pahang oleh syarikat Lynas Malaysia Sdn. Bhd. Aku tergerak untuk membuat ...

4 Perkara Sensitif di Pasar Ramadan

Ramadan sudah berada di penghujung. Ada beberapa perkara yang tidak aku senangi terjadi di Pasar Ramandan.  1. Makan di khalayak ramai  Masih ...

ku lihat kuning ..

“Awak ni … kerja apa?” Si penguatkuasa undang-undang tu bertanya. Rasa macam nak senyum sinis, tapi aku tahan. Kenapa orang suka ...

hari yang malas..

bila kucing tak ada, tikus pun bersuka ria, betul kata pepatah tukan...saya dah mula nampak apa orang kerajaan akan buat ...

Keamanan Dunia

Adakah dunia akan lebih aman dengan kematian Osama? atau Ghaddafi? Tiada siapa yang dapat memberi jaminan itu. Hanya Allah saja yang Maha ...

1 jam tu dah kira melampau

Salam bahagia untuk semua member dan juga reader, tujuan aku menulis blog ini setelah sekian lama menyepi adalah untuk meluahkan ...

diam

bukan kupinta! siapalah aku, aku tidak berhak untuk bersuara bahkan untuk mengeluh juga aku tidak mampu. aku hanyalah insan lemah ...

From My Desk: Sharing is Not Really Caring Sometimes

Admittedly, relationship is a messy thing. Im talking in general about relationships; be it friends, families or even between two ...

Kenapa aku join Kapasitor?

Assalamualaikum semua warga kapasitor  Satu hari, aku klik sana klil sini, tetiba sampai ke sesawang Kapasitor. Terus jatuh hati. Beberapa hari ...

Disebalik kelahiran Naquib Nawfal

  Bukan semua orang berpeluang menyaksikan proses menyambut kelahiran bayi. Menjadi seorang suami pun belum tentu boleh melihat isterinya melahirkan anak ...

Cancer Awareness Campaign Yg Personal

Petang tadi, b4 discaj, dapat request, mintak (kalau keadaan mengizinkan) utk meluangkan masa bersama jiran2 katil yg tak dpt nak ...

It's Your Choice But Please Make The Best Choice!

Okay. Yesterday I saw this drama @astro Ria (or was it astro Prima? Cant remember and dont care) Wali ...

Jemarian Lahanat Menulis: S.O.S! RSVP!

bukan, ini bukan pertandingan menyanyi lagu dr. bombay dan maulana.   seluruh zimbabwe dan malta sudah tahu akan hubungan tidak sihat aku ...

rahsia di hari jumaat

Assalamualaikum..        Terlebih dahulu sya ingin mengucapkn kesyukuran terhadap ilahi kerana dgn izinnya sya masih lagi bernyawa hinggalah kehari ...

it's never to late to change

Assalamualaikum.       Bersyukurnya saya pada hari ini kepada ALLAH s.w.t kerana dgn izinnya saya masih dapat menghirup udara sehingga ke hari ...

Filem Melayu

Ok, Mantra sekarang di pawagam. Terus terang, aku belum tengok lagi dan tujuan tulis blog ni pun bukan nak kutuk ...

Related Communities
Article
Information
Life
Opinion
Relationship

Best this year

4 Perkara Sensitif di Pasar Ramadan

ku lihat kuning ..

From My Desk: Sharing is Not Really Caring Sometimes

diam

Keamanan Dunia

Kenapa Malaysia Memerlukan Kilang Memproses Nadir Bumi Lynas?

1 jam tu dah kira melampau

hari yang malas..


Hari ini Dalam Sejarah

Mari Mengundi (design tshirt kapasitor anda)

Cempedak atau Nangka

Mari mendalami puisi

Anda Jawab : Memanaskan Kapasitor

Tips untuk bakal Pengapit

Dari mejaku yang bersepah ini

cerpen bersiri (BMalaysia)

real life multiple choice question #1

Great body: A blessing or a curse?

saya tak tahu nak letak apa untuk tajuk entri ni

Dara dan Teruna, Satu Sembang Sosial

mencari hari kapasitor.

It's Your Choice But Please Make The Best Choice!

NIAT PENULIS

Kami Tidak Berzina!: meminta sedikit pandangan


advertise@karyamedia.net
advertise@karyamedia.net

subscribe to kapasitor

KapaSTORE
Creative Content Marketplace

BUY NOW: The Last Vampire 3


admin blog