http://www.kapasitor.net/community/
Arts  Food  Literature  

Mari cuba buat 'Scrapbook'

iklaneka
 

 

Buku 'scrap'? Mm..masa sekolah rendah dulu cikgu selalu suruh buat buku 'scrap'. Lama-lama bot jadi minat untuk buat buku 'scarp'. Tak semua orang suka, mungkin sebab nak buat buku 'scrap' ni leceh sikit. Kena kumpul bahan, tampal sana, gunting sini..kerja ni memerlukan kesabaran untuk hasilkan buku scrap yang baik. Tapi bot suka (:

Melalui buku scrap, kita boleh gambarkan apa yang kita suka, benda yang kita tak suka, atau pun kita nak simpan memori-memori dlm hidup kita, dan buku scrap adalah cara yang terbaik. Sebab bila tengok buku scrap kita tuh dah siap, segala penat lelah tu terubat. Banyak cara nak buat buku 'scrap' ni. Ada secara 'klasik' dan digital. Klasik ni kita yang buat sendiri. Kalau secara klasik ni, memang leceh sikit.sebab banyak bahan dan kerja nak kena buat, tapi hasilnya lebih berkualiti. Tapi sekarang ni dengan teknologi yang ada, berlambak software yang ada untuk menyenangkan kita nak buat buku scrap ni..Jadi, apa tunggu lagi? Jom cuba..Kawan-kawan boleh rujuk kat websites ni untuk dapat idea..

 

http://www.flickr.com/

http://www.shutterfly.com/

http://www.stampinup.com/

http://www.photomix.com/

http://photobucket.com/

 

dan banyak lagi website yang menyediakan cara, software untuk kita membuat buku scrap. Salah satu websites yang bot suka adalah www.scrapbook.com

kat websites ni ada disediakan satu software untuk kita buat buku scrap, FLOCK. Kita boleh download software ni dan mula buat buku scrap (:

 

 

 

 

 

 


Share!Email

about the author
.kArYa OtAKkU.  
rObOt | Add rObOt as your friend | Send Message

my other posts
Puisi Berilustrasi & Pesta Buku | 655 reads
Bazar Buku | 619 reads
Kenapa saya patut menulis entry ini.. | 560 reads
Azam oh Azam~ | 558 reads
sepuluh dalam satu (: | 572 reads
Terima Kasih Teman! | 587 reads
SELAMAT HARI RAYA~ | 665 reads
View all
Comments From Facebook

Comment
Hantar komen
Sila login ke Kapasitor atau gunakan akaun Facebook anda

advertise@karyamedia.net
advertise@karyamedia.net

subscribe to kapasitor

KapaSTORE
Creative Content Marketplace

BUY NOW: Sketsa Syahdu


admin blog