http://www.kapasitor.net/community/
Article  Information  Life  Opinion  Relationship  

20 Resipi Cinta Untuk Hancurkan Perhubungan

iklaneka
 

Ini saya ambil dari e mel dan forwardkan untuk tatapan semua..
Kalau rase macam nak break off tapi tatau camane, bolehla pakai tips ni..
Atau rase2 macam bf atau gf anda berkelakuan seperti di bawah, maka berjaga - jagalah..


1. Walau pun anda takde fakta dan hujah yang lengkap, anda terus kata anda betul dan terus amalkan sikap keras kepala.

2. Tak pernah minta maaf! Walaupun terang-terang anda ni salah.

3. Pentingkan diri anda.Buat tak tau je kepentingan/ keperluan pasangan anda. Yang penting apa anda nak MESTI anda dapat dan dia tunaikan.

4. Tak pernah mengaku dan menunjukkan yang anda terluka. Sebaliknya bila terluka, cepat-cepat melenting dan marah.

5. Anda tau kekurangan,kesalahan dan rahsia keluarga pasangan anda dan gunakan itu semua bila anda gagal masa berbincang dengan pasangan.

6. Bila pasangan buat salah,anda guna dan manipulasi perasaan bersalah itu untuk menyerang emosinya.

7. Sentiasa cekap cari kesalahan pasangan. Kalau dia buat perkara baik,tak puji dan buat tak tau.

8. Buat janji. Tak tepati!.

9. Buat-buat faham apa yang di cakap dan sampaikan walaupun anda sepatah apa pun tak faham.

10. Tak pernah serius dalam apa hal pun.

11. Sentiasa cakap anda ‘pasti mati' kalau dia buat tak tau pada anda.

12. Selalu ungkit perkara lepas. Cara penyampaian je tak sama tapi isi dan fakta tetap sama.

13. kalau bertengkar,sentiasa tak nak kalah. Anda bertengkar bukan untuk mencari penyelesaian tapi untuk ‘menang'. Jadi apa cara pun anda mesti buat anda menang sampai pasangan tak tahan.

14. Tak tunjukkan tanda anda ambil berat pasangan anda.

15. Tekankan apa yang anda kata jauh lebih penting dari pasangan anda. Jadi anda selalu ‘potong' cakap bila pasangan sedang bercakap.

16. Bila anda dapati anda betul dalam sesuatu perkara,selalu cakap, "Itulah..saya dah cakap..awak degil..".

17. Selalu anggap pasangan anda saja yang perlu faham kehendak/keperluan anda dan perlu secepat mungkin buat apa saja untuk anda tanpa perlu anda cakap.

18. Bagi yang dah berkahwin,dalam perhubungan sex,anda anggap keperluan sex pasangan sama je macam anda.

19. Rajin komen yang tak elok tentang ibu bapa/keluarga pasangan anda.

20. Bertindak bahawa semua yang di atas tu,anda tak buat. Pasangan anda yang sebenarnya perlu berubah!


 


Share!Email

about the author

Asmaul Juakhir

Love books, movies, musics, bla..bla..bla..  Feels free to come and make friends with me.. 
mizz_aszni | Add mizz_aszni as your friend | Send Message

my other posts
Broadband, oh broadband! | 1188 reads
Ahad Yang Indah | 1204 reads
Manusia, Malaikat & Syaitan | 1013 reads
Lagu Untukmu | 1144 reads
Happy Birthday To Me.. | 1087 reads
10 Things U Should Know Bout Me.. | 1072 reads
10 Things You Should Know About A True Blue Johorean | 2029 reads
View all
Comments From Facebook

Comment
Hantar komen
Sila login ke Kapasitor atau gunakan akaun Facebook anda

advertise@karyamedia.net
advertise@karyamedia.net

subscribe to kapasitor

KapaSTORE
Creative Content Marketplace

BUY NOW: CSI: Snake Eyes


admin blog