http://www.kapasitor.net/community/
Apple  Computer  Design  Gadget  Mobile  Programming  Software  Tutorial  

Merasmikan Kapasitor Widget!

iklaneka
image

Masa buat Kapasitor v3 tahun lepas (v3 adalah codename utk engine Kapasitor yang sebelum ini yang mana berjaya meraih Special Mention di WSA Venice 2007) aku dah penah buat Kapasitor Widget ni. Tapi, sejak migration Kapasitor v4 yang anda lihat sekarang ni, widget itu telah dihentikan atas beberapa sebab tertentu.

Maka, mestilah aku sedih. Penat je buat, lepas tu biar je bertangguh sampai nak dekat setahun. Kepala degil aku mengatakan bahawa walau macam mane sibuk pon kehidupan, widget ni mesti diteruskan jugak. Kalo tidak, ape lagi yang unik dalam Kapasitor ni?

 

Ya, widget yang anda lihat di atas adalah Kapasitor Widget. Digunakan untuk anda embed masuk ke website anda mahupun blog. Forum pon boleh rasanya, depends jika forum tu benarkan penggunaan html kod atau tidak.

aku harap, Kapasitor Widget ni boleh mendapat sambutan daripada korang semua. Aku tau ramai antara korang yang ada blog sendiri sama ada blogspot, wordpress, friendster, tagged ke atau mana-mana aje lah. Yang penting.. aku harap korang boleh share puisi-puisi yang korang suka ke dalam blog korang.

Caranya mudah aje. serius senang. Kalo korang selalu nampak embed code kat Youtube tu.. cam tu jugak la penggunaan Kapasitor Widget ni. Copy & paste embed code tu masuk ke website korang dan terus boleh papar.

Tu pasal aku gune Youtube untuk penulis.. ehehehe.

Tapi, sementara ni.. Kapasitor Widget hanya berada di seksyen puisi untuk bahasa melayu, english dengan bahasa indonesia. Bukan ape, dah pukul 5 pagi dah ni. Aku blom tido lagi ni haa.. pagi karang macam-macam aku nak kena buat. Karang, marah lak Toroy kalo aku sampai lambat kat opis dia.. huhu

Nah, ni satu lagi sample dari Kesayangan


Share!Email

about the author

Johari Rahmad

Mari jadi baik
jojo | Add jojo as your friend | Send Message

my other posts
20 Karya Sepanjang 2012 yang Mungkin Anda Terlepas | 3231 reads
Selamat Datang & Terima Kasih | 3400 reads
Random Awesome | 3418 reads
Klinik Cerpen (Serunai Faqir) : 12 Feb 2012 | 3763 reads
Kenapa Malaysia Memerlukan Kilang Memproses Nadir Bumi Lynas? | 5871 reads
4 Perkara Sensitif di Pasar Ramadan | 2785 reads
Bagaimana membalas emel dengan menggunakan emel lain dalam Gmail? | 3843 reads
View all
Comments From Facebook

Comment
Hantar komen
Sila login ke Kapasitor atau gunakan akaun Facebook anda

advertise@karyamedia.net
advertise@karyamedia.net

subscribe to kapasitor

KapaSTORE
Creative Content Marketplace

BUY NOW: How To Deal


admin blog