1. Blog Gadget

Blog Gadget adalah HTML kod yang boleh anda gunakan untuk menyenaraikan puisi-puisi yang anda tulis di Kapasitor ke blog peribadi anda. Caranya mudah. Cuma perlu copy-paste HTML kod di bawah ke dalam blog anda. Bagi pengguna Blogspot, ada tutorial disediakan.
<iframe src="http://www.kapasitor.net/my/feed.php?n=XYZ" width="300" height="400" frameborder="0" style="border:1px solid #ccc"></iframe>
Pada attribut "http://www.kapasitor.net/my/feed.php?n=XYZ", anda harus menukar XYZ kepada kata nama anda di Kapasitor.net; misalnya:

http://www.kapasitor.net/my/feed.php?n=jojo
Jika gadget ini terlalu panjang atau terlalu lebar, anda boleh mengubah saiznya dengan menukar nilai di height dan width
<iframe src="http://www.kapasitor.net/my/feed.php?n=jojo" width="200" height="250" frameborder="0" style="border:1px solid #ccc"></iframe>
Contoh:

2. Google Gadget (1)


Tutorial ini menunjukkan cara bagaimana untuk membuat integrasi antara Kapasitor.net dengan produk Google. Tutorial ini menggunakan aplikasi Gmail dan menggunakan url dibawah untuk membuat integrasi.
http://www.kapasitor.net/kapasitor_gmail_gadget.xml
Baca tutorial di sini.

3. Google Gadget (2)


Tutorial ini menunjukkan cara bagaimana untuk membuat integrasi antara Kapasitor.net dengan produk Google. Tutorial ini menggunakan akaun Blogspot dan menggunakan url dibawah untuk membuat integrasi.
http://www.kapasitor.net/kapasitor_gmail_gadget.xml
Baca tutorial di sini.

4. Widget

Tutorial ini menunjukkan cara bagaimana untuk meletakkan puisi kegemaran anda ke laman blog anda. Caranya cukup mudah seperti mana anda menggunakan YouTube.
Baca tutorial di sini.Ikut kapasitoradmin blog