• Borak Foto bersama Shaiful Rizal

    Tarikh: 31 Julai 2010 (Sabtu)Masa: 10.00 pagi – 4.00 petangTempat: FnD Mindspot, 103A, Jalan Aminudin Baki, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur.Penceramah: En. Shaiful Rizal Mohd Jaafar (http://www.shaifulr.com)  SYARAT-SYARAT PENYERTAAN Penyertaan adalah terhad kepada 10 orang sahaja.Bayaran sebanyak RM80.00 dikenakan bagi setiap peserta.Setiap peserta diminta membawa 3 keping gambar terbaik bagi tujuan pembelajaran.Para peserta juga boleh membawa kamera masing-masing. FUNGSI SEMINAR Memberi pendedahan yang meluas tentang teknik fotografi kepada para peserta didalam mengaplikasikan konsep fotografi. Membincangkan dan menerangkan tentang kreativiti menghasilkan sesebuah gambar yang berkualiti dan idealogis. Meningkatkan pengetahuan para peserta tentang dunia fotografi menerusi perkongsian pengalaman penceramah sebagai photojournalist Sila daftarkan diri anda kepada jojo ...

  • Aktiviti akan datang di Kapasitor

    Salam semua, Insya Allah, fasa baru Kapasitor akan bermula tahun 2011 yang mana banyak penambah-baikan dari segi portal, karya, apresiasi karya, bengkel, seminar dan aktiviti bakal dilakukan. Tetapi, jika menunggu sehingga tahun depan, maka berjanggutlah pula menunggu betul tak? Maka, inisiatif awal diambil dengan segera :D Becoming a Wordsmith Ini adalah bengkel pertama yang akan dikelolakan oleh pasukan Bahasa Inggeris di Kapasitor. Diselenggara oleh Saudari Siti Aishah (uculer), kami memberi peluang kepada penulis-penulis di Kapasitor untuk menajamkan skil dan pengetahuan anda tentang bagaimana mencari kerja tambahan (freelance) dalam bidang menulis. Pelajari selok belok dan tips daripada Siti Aishah sendiri yang berpengalaman dalam bidang ini ...

  • Sekitar Gerai Kapasitor Selama 3 Hari di Youth Malaysia 2010 @ PWTC

    Salam semua, Alhamdulillah, telah selesai 3 hari berkampung di PWTC untuk Youth Malaysia 2010. Acara yang sungguh hebat! Terima kasih kepada penganjur terutamanya kepada Danny Rozaidi yang banyak membantu Kapasitor dari awal penganjuran hingga ke saat akhir. Hari pertama Bangun lambat! Aku dan isteri (njay) bergegas ke PWTC dengan berbekalkan roti dan air mineral. Akibat tekun menyiapkan bahan-bahan untuk pameran, maka kelam kabut juga apabila sampai di sana. Danny juga sudah telefon beberapa kali. Sampai sana saja, tanpa lengah terus mengangkut barang. Mujur juga sehari sebelum acara ini bermula, sudah ada beberapa barang sudah berada di gerai. Kapasitor diletak dalam bahagian Discovery Festival. Di ...

  • Kapasitor Balik Kampung & Iftar 2009

    Salam semua, Hari Sabtu 5hb September merupakan hari yang istimewa kerana 2 pengisian Kapasitor telah berlaku pada hari tersebut tiny_mce/themes/advanced/langs/en.js" type="text/javascript"> iaitu Kapasitor Balik Kampung di Keretapi Tanah Melayu (KTM) & Iftar di KL Sentral. Kapasitor Balik Kampung di KTM merupakan satu sessi fotografi tertutup untuk rakan-rakan pentadbiran Kapasitor. Sessi itu telah mendapat tajaan akuss15 @ http://www.muhamadhanafi.net/myblog/. Beliau adalah seorang jurufoto perkahwinan dan lain-lain majlis rasmi mahupun tidak rasmi. Anda boleh lihat senarai tempahan beliau untuk tahun ini dan juga pakej-pakej menarik yang sukar didapati di tempat-tempat lain. Gambar 1: apun byk buat salah ni, cepat mintak maap! :P Gambar 2: syud gemar mengorek pipi jika ...

  • 7 Sebab Kenapa Majlis Ulang Tahun ke-4 Kapasitor Berjaya Dilaksanakan

    Alhamdulillah, semua dah selesai. Sorry lambat update pasal Majlis Ulang Tahun ke-4 Kapasitor. Tadi aku balik dan sampai aje kat rumah terus nampak beberapa post di Komuniti tentang majlis yang berlangsung. Syawal pon dah tunjuk sneak peek gambar-gambar sepanjang majlis tu. So, aku rasa terpanggil untuk berkongsi dengan korang semua kenapa majlis itu berjaya dilaksanakan. 1. Abg Shamsul (Upenyu)Mungkin tak de siapa yang tau, tapi inilah manusia yang bersungguh-sungguh mahu menjadikan majlis ini dijayakan. Adeyl juga bersama beliau pada awalnya. Kalau bukan kerana Abg Shamsul, pasti majlis ulang tahun Kapasitor ke-4 tidak akan berlaku dengan sebegitu dan sebegini. Ayuh! Mari ramai-ramai jerit ...

  • Mari Mari Mari! Majlis Ulang Tahun ke-4 Kapasitor pada 31 Januari 09 di Annexe Central Market!

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tiba hari yang dijanji.Datang tika yang ditunggu. Sampai masa yang dinanti. Ulang tahun Kapasitor ke-4 akan diadakan seperti yang dirancang dan diwar-warkan sebelum ini. Jika mempunyai masa lapang, ayuh kita datang beramai-ramai ke majlis ini: Tarikh: 31 Januari 2009Hari: SabtuTempat: Annexe Central MarketMasa: 10pagi - 6petangMasuk: PERCUMAWeb Rasmi: http://www.kapasitor.net/klik/ulangtahun/ Tentatif penuh, kenyataan akhbar, promosi, peta dan perincian penuh boleh didapati di laman web rasmi http://www.kapasitor.net/klik/ulangtahun/ Kepada yang berminat untuk menceburkan diri dalam dunia penulisan boleh hadir pada sessi bengkel penulisan daripada Serunaifaqir (pemenang Hadiah Sastera Kumpulan Utusan - Exxon Mobil 2006-2007) dan Epri Tsaqib (penulis antologi puisi "Ruang Lengang" dari Indonesia). Juga, terdapat pameran ...

<< Back 1 |  2


Ikut kapasitor



admin blog