Bookaholics Anonymous: Animal Farm by George Orwell

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/555854_3930152968998_782096422_n.jpg

Date: 22 July 2012
Venue: House Of Zaaba
Time: 2:00pm - 4:00pm
Map:http://g.co/maps/2uvz8
Venue: Pusat Tuisyen Elit Maju, 19-2 Jalan 2a/6, Taman Setapak Indah
Event page: https://www.facebook.com/events/449859111705642/
Contact: Amin 0172728586

This month, we'll be reading the critically acclaimed classic, Animal Farm by George Orwell. Though written in 1946, it transcends its publication date, being especially relevant not just for its many political aspects that seem to always suit the world somewhere, but for another reason. 

Animal Farm is a superb story, set at Manor Farm. One night, all the animals gather together to listen to what the well-respected Middle White Board, Old Major, has to say. He tells the animals about his dreams of Animalism and how he wants a farm without Mr Jones, the mean and careless farmer. Old Major passes away three days later, fuelling the other Animal's desire to put Old Major's dream into reality. After careful planning and preparation, they literally kick out Mr Jones and his wife, and begin to run the farm. The pigs, especially Snowball and Napoleon, assume leadership, and begin thinking about how to improve the farm (renamed by the animals as Animal Farm). 

This will be a very interesting book especially for our own current setting in Malaysia :) 

Happy reading!

 

 

... [ More ]

Blog terdahulu
  • Terima Kasih kepada Zuraidah bt. Abd Aziz

    Salam semua, Hari ini secara rasminya cik Zuraidah tidak lagi mengepalai Kapasitor Bahasa Indonesia. Berita buruk ini amat menyedihkan kami di pihak Kapasitor. Namun begitu, kami tetap menghormati keputusan beliau dan menerima dengan hati sayu. Walaubagaimanapun, cik Zuraidah masih lagi berada di Kapasitor. Cumanya, beliau mempunyai komitmen lain yang perlu dibereskan. Beliau akui, pertembungan komitmen mungkin akan merencatkan tanggunjawab beliau di Kapasitor. Oleh itu, sebak hati kami terpaksa kami gagahkan untuk melepaskan beliau dari singgahsana itu. Cik Zuraidah telah menjadi ketua seawal penubuhan Kapasitor Bahasa Indonesia. Atas tunjuk ajar dan nasihat beliau, Kapasitor Bahasa Indonesia telah berkembang baik dan menjadi sebagai salah satu ...

  • Pemenang World Summit Award 2009 sudah diketahui!

    World Summit Award 2009 (WSA09)  adalah satu initiatif kerajaan Austria dalam mengiktiraf e-Content seluruh dunia dari pelbagai negara. Dengan diadili oleh 34 pakar dari seluruh dunia, mereka menganalisa 545 submission dari seluruh dunia. Untuk tahun ini, para pemenang telah dicanang dan disenarai serta diedarkan melalui newsletter bulanan. Untuk pertama kalinya, Malaysia mempunyai pemengang bagi salah satu daripada kategori yang dipertandingkan. Segulung tahniah kepada Integrated Court System (ICS) dari Sarawak yang memenangi anugerah ini dalam kategori e-Government. Sebelum ini, syarikat empunya ICS iaitu Sarawak Information Systems Sdn. Bhd. turut dipertandingkan dan menang dalam MSC APICTA 2008 dalam kategori yang sama. Satu  lagi wakil ...

  • Futsal @ Kapasitor KLIK versi April 09

    Sasaran mesej: Ahli Kapasitor berhampiran Lembah Klang, Malaysia. Event: Kapasitor KLIK @ Futsal! versi bulan aprilDate: 4 April 2009Time: 5-7pm VENUE: SPORTS BARN PJ map: Peserta yang diperlukan:12 Lelaki12 WanitaSila masukkan nama anda pada kotak komen di bawah :D Walaupun korang bergaji besar, tak kisah membayar yuran padang serta gemar melanggar masa yang dijanjikan, jemputlah juga datang 10 minit sebelum permainan. Kasihankan pada yang datang awal dan nak mengoptimumkan masa permainan. (Ayat sedih makan dalam. keh keh) Jika map di atas masih tidak dapat membantu, hubungi cahatomic melalui shoutbox atau sistem mesej peribadi beliau.Untuk yang nak sampai awal, mesjid (untuk asar dan maghrib) hanya berjarak 2 ...

  • Selamat Pengantin Baru Lonneke

    Pada hari Ahad yang lepas bersamaan dengan 1/3/2009 telah berlangsungnya majlis persandingan lonneke atau lebih mesra dipanggil Che An (tetapi agak ganjil jika dipanggil Puan Raihan) dengan jejaka bertuah yang menjadi pilihannya; Saudara Ikhram (dikenali dengan nama Atom, ahli band Abstrak Hingga ke Bulan) bertempat di Kelab Darul Ehsan di Shah Alam. Che An, selamat pengantin baru. Semoga kekal hingga ke akhir hayat. Aminn

  • Psst! (ini adalah iklan main futsal)

    Post ini ditujukan untuk ahli yang berada di sekitar Lembah Kelang, Malaysia sahaja. (dan mereka yang sanggup ke sana semata-semata untuk bermain futsal)Psst, nak tahu tak!Apa?Futsal datang lagi!Wow! Bila?8hb Februari 2009. (Ahad, esoknya thaipusam)HTO, Subang Jaya.9-11 MalamNak map boleh tak?Nah!Berapa orang diperlukan?12 lelaki12 wanitamain 20 minit, tukar-tukar.SIAPA YANG MAHU MAIN, LAUNGKAN DI KOTAK KOMEN DI BAWAH INI YA! untuk direksi dan pandu arah (eh bukan ke sama tu?) sila hubungi abang besar, gadis cilik, mahupun lelaki suci ini.

  • 7 Sebab Kenapa Majlis Ulang Tahun ke-4 Kapasitor Berjaya Dilaksanakan

    Alhamdulillah, semua dah selesai. Sorry lambat update pasal Majlis Ulang Tahun ke-4 Kapasitor. Tadi aku balik dan sampai aje kat rumah terus nampak beberapa post di Komuniti tentang majlis yang berlangsung. Syawal pon dah tunjuk sneak peek gambar-gambar sepanjang majlis tu. So, aku rasa terpanggil untuk berkongsi dengan korang semua kenapa majlis itu berjaya dilaksanakan. 1. Abg Shamsul (Upenyu)Mungkin tak de siapa yang tau, tapi inilah manusia yang bersungguh-sungguh mahu menjadikan majlis ini dijayakan. Adeyl juga bersama beliau pada awalnya. Kalau bukan kerana Abg Shamsul, pasti majlis ulang tahun Kapasitor ke-4 tidak akan berlaku dengan sebegitu dan sebegini. Ayuh! Mari ramai-ramai jerit ...

  • Mari Mari Mari! Majlis Ulang Tahun ke-4 Kapasitor pada 31 Januari 09 di Annexe Central Market!

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tiba hari yang dijanji.Datang tika yang ditunggu. Sampai masa yang dinanti. Ulang tahun Kapasitor ke-4 akan diadakan seperti yang dirancang dan diwar-warkan sebelum ini. Jika mempunyai masa lapang, ayuh kita datang beramai-ramai ke majlis ini: Tarikh: 31 Januari 2009Hari: SabtuTempat: Annexe Central MarketMasa: 10pagi - 6petangMasuk: PERCUMAWeb Rasmi: http://www.kapasitor.net/klik/ulangtahun/ Tentatif penuh, kenyataan akhbar, promosi, peta dan perincian penuh boleh didapati di laman web rasmi http://www.kapasitor.net/klik/ulangtahun/ Kepada yang berminat untuk menceburkan diri dalam dunia penulisan boleh hadir pada sessi bengkel penulisan daripada Serunaifaqir (pemenang Hadiah Sastera Kumpulan Utusan - Exxon Mobil 2006-2007) dan Epri Tsaqib (penulis antologi puisi "Ruang Lengang" dari Indonesia). Juga, terdapat pameran ...

  • It's Our Futsal Time Again!

    Yeay! It's the time again. It's the time where we will be kicking balls in HTO de Futsal.   I hear you ask when?  18 January 2009, on Sunday.   Time: 5pm - 7pm Here is the map to the venue!   Come and kick our frustrations away. Those who are coming, can you please kindly jot your name down here?   And I would really appreciate an advice whether I should be bringing UNO card (so I can sit by the bench and create another game there)                                                                        +++  Yeah! Masanya sudah tiba ...

  • Kapasitor Meet-Up @ Youth '09

    Yep! We were invited to be a part of this event. Why not come over and have a short ice-breaking with other Kapasitorians? Listen to some tips from the section leaders of creative content section in Kapasitor. Cahatomic, Uculer, Lonneke and _theRain_ will be there to welcome all of us. Our session will be on 10th January 2009 (Saturday) at 2pm - 3pm. Take a look at the schedule here. Pssstt.. again, don't forget to bring along your camera ;) What is Youth '09? YOUTH'09 is Malaysia’s largest youth lifestyle event. A 3 day festival that is held from the 9th-11th January at the Putra World Trade Centre that brings ...

  • Kapasitor KLiK!: Futsal @ HTO De Futsal

    Salam Kapasitorian sekalian.Berikut adalah sesi permainan futsal kita yang seterusnya.Date: 25 Dec 2008Time: 9-11pmVenue: HTO de Futsal, SubangKonsep: 20 mins lelaki main, 20 mins perempuan main. Tukar-tukar.Ini adalah map untuk ke tempat berkenaan:Masih buntu? Tidak mengapa. Untuk tunjuk arah secara lebih deskriptif silalah pm atau shout di my.kapasitor cahatomic, siberkop, akusegan mahupun safina17. Untuk pengesahan kedatangan anda juga boleh dilakukan dengan cara sedemikian. Siapa yang sedia sahut cabaran? MARILAH!p/s sekitar 24-28 org diperlukan (12-14 orang setiap kelas jantina)Disediakan oleh:CahatomicLARI PENAT, JANTUNG SIHAT!

<< Back 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |   Next >> 


Ikut kapasitor



admin blog