http://www.kapasitor.net/community/

Tutorial

Latest

Strict Standards: Non-static method Pager::factory() should not be called statically in /home/kapasito/public_html/community/index.php on line 667

Bagaimana membalas emel dengan menggunakan emel lain dalam Gmail?

Tutorial ini akan memudahkan urusan kerja anda terutamanya kerja-kerja yang melibatkan emel. Jika anda hanya menggunakan satu emel dalam segala ...

Bagaimana membaca emel syarikat anda di dalam Gmail?

Adakah syarikat anda bekerja atau webhosting anda menggunakan webmail CPANEL? Selalunya, jika laman sesawang syarikat anda menggunakan Linux, kebarangkalian anda ...

5 langkah bagaimana mahu meletak video Youtube ke dalam Kapasitor

Berkarya melalui internet membuatkan kita lebih kreatif dan berkemampuan untuk menggunakan pelbagai bahan dan media dalam karya kita. Salah satu ...

GHET is FISH

My Engerish is sometimes so longkang or more like manglish style. but here it is, bang bang The Fishy Theory Say, GHET IS ...

Integrasi Google dan Kapasitor (Bahagian 2)

Hah! Jumpa lagi kita kali ini dalam sessi mengintegrasikan Google dengan Kapasitor. Anda semua dah cuba ke integrasi Kapasitor dengan ...

Integrasi Google dan Kapasitor (Bahagian 1)

Hai adik-adik semua (melambai-lambai). Hari ini abang Fauzan mahu mengajar adik-adik semua bagaimana mengintegrasikan Google dan Kapasitor dengan cara yang ...

Membuat auto Watermark menggunakan Action Script (Step by step picture guide)

Saya ingin berkongsi cara membuat watermark menggunakan Photoshop di sini.Untuk yang tak biasa menggunakan Photoshop, jangan risau sebab saya akan ...

HDR menggunakan photoshop

  Sebelum ni saya pernah menulis tutorial HDR menggunakan photoscape.Bagi anda yang sudah dalam tahap advance dan merasakan photoscape hanya mainan ...

Bagaimana menggunakan FTP client?

FTP ialah File Transfer Protokol iaitu Protokol Menghantar Fail yang digunakan secara meluas di dalam pembikinan laman sesawang. Walau bagaimanapun, ...

Geng jahat : skip examination

Something that i wrote few years back. Still smell like sh**t. So, Here we go. Ok tomorrow, surprise! a math test. I ...

~Salam~

Salam.. hi... Asy nak tanye,cam mane nak pastekan badge kapasitor kat blog eh.. macam yang saudara apun letakkan kat blog dia di ...

HDR using photoscape

I treasure good photos. I admire them as they speak louder than words sometimes they seem dramatic in their own way..     I have ...

Al - Ikhlâs - The Purity

  al-Ikhlâs  - The Purity     In the name of God, Most Gracious, Most Merciful   Say: He is Allah, ...

Tips menggunakan RSS dalam Kapasitor

  Pos ini adalah lanjutan daripada tulisan saya sebelum ini. Terlalu banyak update dalam Kapasitor sehinggakan anda tidak sedar? Jangan risau, saya akan tunjukkan ...

Melajukan Loading OpenOffice

  Assalamualaikum dan salam sejahtera bagi semua warga Kapasitor,sekali lagi saya nak share satu tips dimana mempercepatkan loading open office.Bagi sesiap ...

5 cara untuk membawa lebih banyak traffic ke website anda

Kita berada dalam era kemajuan industri IT. Industri IT di dunia adalah sangat sinonim dengan pendekatan web. Maka, satu kewajiban ...

Pening seorang pembuat web

Kerja seorang web developer sebenarnya mudah tapi renyah. Maksudnya, terlalu banyak procedure yang kecil-kecil dan bunyinya remeh tapi perlu diambilkira ...

Cara melajukan Musang Berapi (Firefox)

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat warga Kapasitor..di sini saya nak bagi satu tips bagaimana nak melajukan Firefox Taip about:config kat address ...

Writing journal critiques - I NEED HELP!!!

when is the last time i am writing a journal critiques? 2 years ago...? huh.and i am sooooooo forget how ...

Menulis menggunakan bahasa melayu standard

Benar, menulis adalah sesuatu yang indah.Ada antara kita menulis sebagai mengisi masa lapang. Ada juga yang menulis sebagai satu bentuk ...

3 Easy Steps to use Kapasitor Widget!

Kapasitor Widget is a new feature focusing on prose and novel created in Kapasitor. If you like any of proses ...

3 Langkah Mudah menggunakan Widget Kapasitor

Widget Kapasitor adalah feature baru dalam Kapasitor yang membolehkan anda berkongsi novel atau prosa dalam kapasitor masuk ke blog, myspace, ...

Bagaimana menggunakan RSS dalam Kapasitor?: Part 1

Ok, mesti korang semua perasan kan ada satu icon RSS (Really Simple Syndication) hampir di setiap page kat kapasitor ni. Kitorang takkan ...

Related Communities
Apple
Computer
Design
Gadget
Mobile
Programming
Software
Tutorial

Best this year

GHET is FISH

5 langkah bagaimana mahu meletak video Youtube ke dalam Kapasitor

Bagaimana membaca emel syarikat anda di dalam Gmail?

Bagaimana membalas emel dengan menggunakan emel lain dalam Gmail?


Hari ini Dalam Sejarah

5 cara untuk membawa lebih banyak traffic ke website anda

Pening seorang pembuat web

Integrasi Google dan Kapasitor (Bahagian 1)

Menulis menggunakan bahasa melayu standard

Al - Ikhlâs - The Purity

Bagaimana menggunakan FTP client?

HDR using photoscape

Membuat auto Watermark menggunakan Action Script (Step by step picture guide)

Integrasi Google dan Kapasitor (Bahagian 2)

Tips menggunakan RSS dalam Kapasitor

Geng jahat : skip examination

Bagaimana menggunakan RSS dalam Kapasitor?: Part 1

3 Langkah Mudah menggunakan Widget Kapasitor

Cara melajukan Musang Berapi (Firefox)

~Salam~


advertise@karyamedia.net
advertise@karyamedia.net

subscribe to kapasitor

KapaSTORE
Creative Content Marketplace

BUY NOW: Urusan Seri Paduka Baginda


admin blog